ESITTELY

Johdanto

Soittokunnan kehitys pienen asemakylän torviseitsikosta nykyajan puhallinorkesteriksi on monen kehitysvaiheen ja tapahtuman tulos. Myös paikkakunnan kuin myös maamme historialla on oma vaikutuksensa kehityksen kulkuun. Soittokunnan historiaa selaillessa voi kuitenkin nähdä kehityksen kohti nykyajan kokoonpanoa. Siitä tarkemmin historia-välilehdellä. Myös pienet soitinyhtyeet ovat toimineet soittokunnan ohessa.

 

Soittokunta

Kouvolan Soittokunta on rakenteensa suhteen nykyaikainen puhallinorkesteri. Siinä on edustettuna lähes kaikki puhallinsoittimet kuin myös lyömäsoittimet. Soittokunnan soittajavahvuus on tällä hetkellä hieman yli 30 soittajaa ja esiintymisvahvuus n. 25 soittajaa.

Soittokunnan ohjelmisto on hyvin laaja käsittäen puhallinmusiikin koko kirjon, konsertti-, viihde- ja tanssimusiikin. Myös hengellinen musiikki kuuluu ohjelmistoon. Soittokunnan musiikki tuo oman lisänsä niin elämän arkeen kuin juhlaan. Hyvä musiikki tuottaa iloa ja lievittää surua. Se on hieno lisä juhlien ohjelmaan ja antaa väriä erilaisiin tapahtumiin. Soittokunta esiintyy kaiken tyyppisissä sisä- ja ulkotilaisuuksissa.

 

Fonetti

KS Fonetti toimii soittokunnan alaisuudessa ja koostuu soittajista jotka soittavat myös soittokunnan riveissä. Siinä on edustettuna kaikki soittokunnan perussoittimet. Vakiokokoonpano käsittää 15 soittajaa mutta esiintymisvahvuus voi vaihdella 13 – 18 välillä. Fonetin ohjelmisto on samanlainen soittokunnan ohjelmiston kanssa mutta pienempi vahvuus tuo rajoituksia esitettävän musiikin valintaan. Fonetti soveltuu esiintymään erilaisiin juhlatilaisuuksiin, avajaisiin, promotiotilaisuuksiin, harjannostajaisiin jne. Tilantarve on pienempi kuin isolla puhallinorkesterilla ja Fonetti esiintyy myös ulkoilmatilaisuuksissa.

Sonetti

KS Sonetti on soittokunnan alaisuudessa toimiva pieni puhallinyhtye, tavallaan Fonetin pikkuveli. Sonetin soittajat soittavat myös soittokunnan riveissä. Sonetin musiikillinen toteutus on samanlainen kuin vanhalla torviseitsikolla, mutta soittimet edustavat nykypäivän puhaltimia, esim. saksofonit. Soittajavahvuuteen kuuluu 7 puhaltajaa sekä lyömäsoittaja. Sonetin ohjelmisto käsittää, klassista-, viihde- ja tanssimusiikkia, myös hengellistä musiikkia. Puhallinyhtye on eriomainen esiintyjä pieniin juhlatilaisuuksiin, perhejuhliin jne. Sonetti soveltuu hyvin myös silloin kun esiintymistila asettaa rajoituksia.

 

Jubiler Wind

Soittokunnan muusikoista muodostettu Jubiler Wind soittaa klezmer-, swing-, dixieland-, tanssi- ja jazzmusiikkia. Yhtyeen vakiokokoonpanoon kuuluu trumpetti, klarinetti, kaksi saksofonia, pasuuna, tuuba, kosketinsoittimet ja rummut.

Tilaa musiikkia -välilehdeltä löytyy yhteystiedot musiikin tilaamisesta. Siellä on myös lomake, jolla voi jättää yhteystietonsa ja me otamme silloin yhteyttä sinuun. Soitellaan!