ESITTELY

Johdanto

Soittokunnan kehitys pienen asemakylän torviseitsikosta nykyajan puhallinorkesteriksi on monen kehitysvaiheen ja tapahtuman tulos. Myös paikkakunnan kuin myös maamme historialla on oma vaikutuksensa kehityksen kulkuun. Soittokunnan historiaa selaillessa voi kuitenkin nähdä kehityksen kohti nykyajan kokoonpanoa. Siitä tarkemmin historia-välilehdellä. Myös pienet soitinyhtyeet ovat toimineet soittokunnan ohessa.

Soittokunta

Kouvolan Soittokunta on rakenteensa suhteen nykyaikainen puhallinorkesteri. Siinä on edustettuna lähes kaikki puhallinsoittimet kuin myös lyömäsoittimet. Soittokunnan soittajavahvuus on tällä hetkellä hieman yli 30 soittajaa ja esiintymisvahvuus n. 25 soittajaa.

Soittokunnan ohjelmisto on hyvin laaja käsittäen puhallinmusiikin koko kirjon: konsertti-, viihde- ja tanssimusiikin kuin myös hengellinen musiikin eri tyylilajit. Soittokunnan musiikki tuo oman lisänsä niin elämän arkeen kuin juhlaan. Hyvä musiikki tuottaa iloa ja lievittää surua. Se on hieno lisä juhlien ohjelmaan ja antaa väriä erilaisiin tapahtumiin. Soittokunta esiintyy kaiken tyyppisissä sisä- ja ulkotilaisuuksissa.

Sonetti

KS Sonetti on soittokunnan alaisuudessa toimiva pieni puhallinyhtye, joka koostuu soittokunnan soittajista. Sonetin musiikillinen toteutus on samanlainen kuin vanhalla torviseitsikolla, mutta soittimet edustavat nykypäivän vaski- ja puupuhaltimia. Soittajavahvuuteen kuuluu yhdeksän puhaltajaa sekä lyömäsoittaja. Sonetin ohjelmisto käsittää, klassista-, viihde- ja tanssimusiikkia sekä myös hengellistä musiikkia. Puhallinyhtye on erinomainen esiintyjä pieniin juhlatilaisuuksiin, perhejuhliin jne. Sonetti mahtuu soittamaan hyvin myös silloin kun esiintymistila asettaa rajoituksia.

Kouvolan soittokunnan Sonetti